Vrouwen imponeren in Burn The Floor

De zaal stroomt vol en verwachtingsvol geroezemoes klinkt. Dan ineens verschijnt er een meisje in een sexy outfit in het publiek. Ze nodigt één van de bezoekers uit een dansje met haar te doen en op hilarische wijze weet ze het publiek duidelijk te maken dat ze geen foto´s mogen maken en dat telefoons uit moeten. Burn The Floor begint al goed en als de muziek klinkt en de dansers opkomen, staat de zaal in Schouwburg Het Park in Hoorn op zijn kop.

So You Think You Can Dance winnaar Floris en finaliste Natascha maken, als local flavour, deel uit van deze cast van extravagante en buitengewoon goede dansers. Alle latindansstijlen passeren de revu op fenomenale wijze. De muziek op band wordt ondersteund door een tweetal drummers, die voor een heerlijk opzwepende beat zorgen. De twee live zangers sneeuwen vocaal soms onder in het dans en drumgeweld, maar weten met hun interpretatie veel goed te maken.

Die interpretatie is sowieso van uitstekende kwaliteit. Het ene danskoppel weet de chemie beter over het voetlicht te brengen dan het ander, maar het niveau ligt schrikbarend hoog. Van de prachtige Engelse Wals raakt het publiek in vervoering. Muisstil zien ze hoe de prachtige Faye Huddleston door haar partner over de dansvloer leidt en een verhaal van echte liefde ontvouwt zich. Ook de dans waarin Karen Hauer geblinddoekt en op prikkelende wijze door de mannelijke castleden over het podium zwiert is geweldig om te zien. De sexy tango en vurige pasodoble zijn absolute hoogtepunten. De chemie tussen de dansers is enorm en dat slaat over op de zaal. Er wordt gejoeld en gegild en de sfeer is optimaal.

Natascha en Floris gaan op in het ensemble en treden af en toe naar voren. Je ziet dat de strakke latin niet hun eigen stijl is, maar alleen een kniesoor die er op let. Gezien de korte repetitietijd en technische achterstand neemt het publiek een petje voor de twee vertegenwoordigers van Nederland af. De sensualiteit en het plezier dat van hen af straalt, maakt je jaloers. Elke dansliefhebber had graag in hun schoenen willen staan. Niet in de laatste plaats om de prachtige kostuums. Bij elke dans verschijnen weer nieuwe smaakvolle, sexy en uitdagende jurken en pakken. Van zwierige balroomjurken tot punky rock outfits. De lichamen van de dansers zijn krachtig, gespierd en een genot om naar te kijken, maar met name de vrouwen weten met hun sensualiteit alle aandacht te trekken. Het spetterende lichtplan verdient overigens ook een vermelding. Dat maakt het geheel helemaal af. 

Al met al zorgt Burn The Floor écht voor een hoop stoom. Dit zijn dansers van absolute wereldklasse en naast hun techniek zijn ze ook nog eens perfecte performers. Uitbundige momenten wisselen zich af met ingetogen en gevoelige stukken en alles gaat in een razend tempo aan je voorbij. Aan het eind van de avond hebben we er echter nog echt geen genoeg van. Het publiek wil meer en meer en meer…

Burn The Floor is nog tot en met 23 oktober in Nederland te zien. Mis het niet! Meer informatie: www.burnthefloor.com

Lees ook:SYTYCD Floris en Natascha in Burn the Floor
Lees ook:SYTYCD Natascha spettert in Burn The Floor
Lees ook:Indrukwekkende show Isabelle Beernaert met schoonheidsfoutjes
Lees ook:Sexy dansen met bekende Nederlanders
Lees ook:Briljante dansfoto´s

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen imponeren in Burn The Floor

  1. Danser

    Helemaal eens met dit stuk, zelf ben ik naar de show in Zwolle geweest op 18 Okt. Dansen van een zeer hoog niveau. De choreografie is ook een pluim waard, er gebeurt de hele show wel iets, geen tijd om je te vervelen. Jammer dat ze niet meer in Nederland zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>