Introdans toont negen stukken tijdens ‘Juni Danst’

DANSERSMAKEN2013_BURLESK_CLOWNESK_CopyrightIntrodansErwinOlafIn de zomermaand juni staat Schouwburg Arnhem in het teken van Introdans. Onder de noemer ‘Juni Danst’ toont het dansgezelschap in maar liefst negen voorstellingen topstukken, diversiteit en talent.

Te zien zijn: Dansersmaken2013 Burlesk/clownesk, FAUXdeville. Dansboudoir en END OF SEASON.Wit.

Dansersmaken 2013. Burlesk/clownesk.
Een voorstelling van Introdans als onderdeel van M° BA13 (Modebiënnale Arnhem). Voor Dansersmaken 2013 gaan de dansers van Introdans zelf als maker aan de slag als choreograaf. Burlesk/clownesk is het kleurrijke thema en is afgeleid van Fetishism in Fashion, het hoofdthema van de Modebiënnale.

FAUXdeville. Dansboudoir.
Wat hebben urban-dancers, een senior, een rock & rolstoeldanser, een autist, iemand met een verstandelijke beperking en Introdansers gemeen? Zij zijn allen te gast in FAUXdeville en gaan met elkaar in duet. Op cabareteske muziek (Jaap van Keulen), in vaudeville kostuums (Ben Voorhaar) en in een spannend decor (Albert van der Weide) komen zij samen in een eigenzinnig dansboudoir.

END OF SEASON. Wit.
De zomerse afsluiting van het Introdansseizoen met een parade van balletten in wit. Artistiek directeur Roel Voorintholt selecteerde voor dit exclusieve programma vier balletten in wit: Squares (Hans van Manen), Bread-peace (David Middendorp), Lux (Laurent Drousie) en Bench (Jennifer Muller). Beide danserensembles van Introdans staan op het toneel. Schouwburg Arnhem wordt met een knipoog naar M°BA13 omgetoverd tot een witte oase door het team van modeontwerper Sjaak Hullekes. Op zaterdag is er een witte afterparty met een gastoptreden van de Oost-Duitse band Malky.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Choreografe Lucinda Childs te gast op Open Dag Introdans
Lees ook:Introdans Ensemble voor de Jeugd danst ‘Bont en Blauw’
Lees ook:Kijkje achter de schermen bij Introdans
Lees ook:Dansen in de Bijenkorf met Introdans
Lees ook:Grote meesters openen seizoen bij Introdans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>