Scapino Ballet brengt topprodcutie ‘Pearl’ terug in het theater

Foto: Hans Gerritsen

Foto: Hans Gerritsen

Wat hebben we dit seizoen veel mooie dansvoorstellingen voorbij zien komen! Het was dan ook even afkicken toen de dansluwe zomerse maanden aangebroken waren, maar gelukkig kunnen we langzamerhand weer gaan uitkijken naar het nieuwe seizoen. Het Scapino Ballet maakt ons in elk geval al warm met de aankondiging van hun nieuwe stukken.

Onze favoriete voorstelling van het vorige seizoen, met stip, was ‘Romeo & Julia’ van het Scapino Ballet. En dat vonden wij niet alleen, de zalen waren keer op keer uitverkocht. ‘Romeo & Julia’ en daarna ‘Le Chat Noir’ werden de best bezochte producties ooit van het Scapino Ballet. Crisis? Niet bij het danspubliek blijkbaar!

Gelukkig voor dat danspubliek komen er in het komende seizoen weer twee grote producties van Scapino aan: ‘The Great Bean’ en ‘Pearl’.

‘The Great Bean’ speelt zich af in de sfeer van de roaring twenties, de opkomst van de jazz en het variété op broadway met nieuwe dansstijlen als charleston en tapdans. Een tijd van idealisme, decadentie, crisis en uitbundige feesten. De huischoreografen van Scapino, Ed Wubbe, Fang-Yu Shen en Felix Landerer, laten zich hierdoor elk op hun eigen manier inspireren.

‘Pearl’ klinkt je wellicht bekend in de oren. Het is de baroksensatie van Ed Wubbe met live uitgevoerde muziek van Vivaldi; dat stuk dat in 2012 één van de grootste theaterhits was. Op veler verzoek keert het nu terug in de theaters. Heel fijn voor ons, want wij hebben ‘Pearl’ nog niet eerder kunnen zien.

‘The Great Bean’ gaat in oktober in première en speelt het hele jaar. ‘Pearl’ kun je zien vanaf december 2013 tot april 2014.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Gratis dansvoorstelling van Scapino in Vondelpark
Lees ook:Paasactie: vind de pareltjes van het Scapino Ballet
Lees ook:Win de CD ‘Romeo&Julia’ van Scapino Ballet
Lees ook:Pearl: een sensatie van begin tot eind
Lees ook:Verliefd op de pure Romeo & Julia van Scapino Ballet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>