Risicovolle voorstellingen in Something Raw

Op 15 februari 2011 gaat alweer de tiende editie van het internationale dans- en performance festival Something Raw van start. Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond presenteren tot en met 19 februari spraakmakende, risicovolle en vernieuwende voorstellingen uit Vlaanderen, Nederland en het internationale dans- en performancecircuit. 10 Jaar geleden begon Something Raw als een festival dat makers de mogelijkheid gaf om onbewerkt en ruw materiaal te presenteren. Het festival is nog steeds een thuishaven voor dat wat nog geen bevestiging heeft, voor innovatieve ideeën en zienswijzen die afwijken van de norm. Raw: onbewerkt, en breder gezien: onrustwekkend en ongewild.

Premières Something Raw 2011
Something Raw presenteert dit jaar verschillende premières. De Nederlands Zweedse choreograaf Jefta van Dinther toont The Blanket Dance. In deze coproductie met Frascati Producties over aanrakingen, werkt hij samen met de Frans Deense Frédéric Gies en de Amerikaans Portugese DD Dorvillier. Het Belgische duo Dolores Bouckaert & Hans Bryssinck gaan in hun voorstelling The Kindness of Geomatry op zoek naar manieren om de religieuze potentie uit hun leven te halen. hetveem theater liet Sudermann&Söderberg de productie A Talk maken over de fascinatie die ze hebben voor alle aspecten van taal.

Het volledige programma is terug te lezen op www.brakkegrond.nl of www.theaterfrascati.nl

Lees ook:CaDance is er weer!
Lees ook:Ed Wubbe regisseert Nederlandse Dansdagen
Lees ook:Genomineerden Prijs van de Nederlandse Dansdagen bekend
Lees ook:De lente komt, Springdance ook
Lees ook:CaDance een succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>