Yoga en bharata natyam

Brussel verkeert 17 tot en met 21 januari 2007 in spirituele sferen in het kader van het Indiafestival georganiseerd door het Paleis voor Schone Kunsten. Op 20 januari brengt danser, choreograaf en yogi Navtej Singh Johar een bharata natyam voorstelling ten tonele. Maar dat niet alleen, Singh verbindt deze oudste dans van het zuiden van India met soefisme en yoga en put uit de bronnen van Punjabi, Tamil, Soefistische en Karnatische culturen.

De bharata natyam dansstijl van de Tamil wordt beschouwd als de puurste Indische choreografische vorm doordat het beschermd is tegen buitenlandse invloeden. Navtej Johar voegt aan de bewegingen van de bharata natyam de souplesse van de yogatechnieken toe. Met het soefisme als inspiratiebron probeert hij toegang te krijgen tot goddelijke dimensies. De voorstelling laat zien hoe dun de lijn tussen het reële en het goddelijke kan worden.

Voor meer informatie: www.bozar.be

Foto: Anil Panchal, Sudha Jagannath

Lees ook:Originele chinese klassieke dans in Lucent Danstheater
Lees ook:Nationaal Ballet en Arthur Japin bundelen krachten
Lees ook:Andy Warhol, Lou Reed en John Cale in dans
Lees ook:Video: dansen als een dreumes die net kan lopen
Lees ook:Danslab in beeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>