Kerstballet succes

Zoals ik al eerder had geschreven voerde de Haagse dansgroep De Dutch Don’t Dance Division de opvoering van het ballet De Notenkraker op. Het choreografenduo Thom Stuart en Rinus Sprong maakte een Haagse versie van het sprookje. Dit was een succes, want tussen kerst en oud en nieuw kwamen er ruim 4000 mensen op af. De voorstellingen in de Haagse Grote Kerk waren al dagen van te voren uitverkocht. Het gezelschap wil dat De Notenkraker een jaarlijks terugkerend evenement wordt, maar dan met steeds andere dansers.

Het is typisch Amerikaans om rond kerst een Notenkraker op te voeren waarin professionele en amateurdansers meedoen. Misschien dat het choreografenduo daarom twee talenten van The American Ballet Theatre heeft laten overvliegen om de grote rollen te dansen. Verder doen er ook amateurs, kinderen, vakstudenten en professionele dansers mee. Ook deden vier jonge studenten van verschillende balletacademies mee. Ze waren nog 12, 13 en 15 jaar oud en schitterden met een romantische pas de deux. Verschillende dansen passeerden de revue, zoals volksdansen, bloemenwals en zelfs breakdance.

Het verhaal gaat over het meisje Clara en haar droomwereld die tot leven komt. In de Haagse versie heet het meisje geen Clara, maar Amalia, de dochter van een Wassenaars gezin. Tijdens kerst ontvangt het gezin ambassadeurs en hun familie. De familie gaat vervolgens naar de kerstdienst in de Grote Kerk waar Amalie in haar droomwereld beland. De preektstoel verandert dan ineens in een theaterloge.

Foto: Theatermarkant

Lees ook:Notenkraker & Muizenkoning terug in theater
Lees ook:Kerstballet met sterren
Lees ook:Cast van De Notenkraker doet opwarming op Leiden CS
Lees ook:Kersttip: ‘Dancing in a Winter Wonderland’
Lees ook:Dansen voor 24 gemeenteloketten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>