Fire of Anatolia brengt snelste dans

Lord of the Dance mag oppassen, want hier is het Turkse antwoord op de Ierse dansgroep: Fire of Anatolia. Het Turkse dansgezelschap toert de hele wereld rond met een wervelend dansspektakel. Het optreden heet Pandoras Legend en gaat over de mythologische en culturele geschiedenis van de Oudheid. 35 dansers gebruiken 100en kostuums in een show vol traditionele oosterse ritmes en vele special effects. Er zitten onderdelen in die je aan Lord of the Dance doen denken, maar daarnaast is er ook buikdans, ballet en moderne dans elementen te zien.

Fire of Anatolia danste eerder op het Eurovisie Songfestival in Istanboel. Daarnaast staan ze in het Guinness Book of Records met de Kara Deniz (Zwarte Zee), de snelste dans ter wereld. De Kara Deniz is een van de hoogtepunten van Fire of Anatolia. Het is een spektakel van buikdansen, prachtige kostuums en sierlijke lichamen.

De voorstelling vertelt het ontstaan van het land Anatolië, onderdeel van het huidige Turkije. In het eerste deel is te zien hoe de goede het van de duistere krachten overwint. In het tweede deel geven de slechten hun nederlaag toe.

De groep is van 13 februari tot en met 18 maart in Nederland.

Zie ook: www.ruuddegraaf.nl en www.fireofanatolia.com

Een introfilmpje is te zien op: http://www.fireofanatolia.com/FrontsideEN/multimedia1.aspx

Foto: Fire of Anatolia

Lees ook:Extra late night voorstelling Lord of the Dance
Lees ook:Spetterende russische dans
Lees ook:Edelsmeedkunst als dans
Lees ook:Sjaak Hullekes ontwerpt kostuums jarig Introdans
Lees ook:Internationaal Danstheater danst schatten van Moeder India

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fire of Anatolia brengt snelste dans

  1. martin

    De Turken dansen al eeuwen op deze mannier ver voordat er in Ierland ook maar iemand woonde. In een laat stadium is deze danswijze overgewaaid naar west europa waarvan bv “Lord of the Dance” een (heel leuk” gevolg is. Zoals bijna met alles ligt door oorsprong van veel dingen in het oosten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>