Internationaal Danstheater danst schatten van Moeder India

Volgens recensies was Moeder India uit 1997 de beste productie van Het Internationaal Danstheater. Vooral omdat klassieke Indiase dans een zeer specifieke techniek vereist. Daarnaast lukte het theater om de complexe cultuur van India duidelijk neer te zetten. In seizoen 2007/ 2008 komt het theater opnieuw met de voorstelling, maar dan uitgebreid, herzien en vervolmaakt met de kennis die het theater heeft opgedaan van de reizen die ze daarna hebben gemaakt.

In de voorstelling ‘Schatten van Moeder India, dans van goden en mensen’ word je door de verteller Soetra Dhara door de voorstelling geleid aan de hand van eeuwenoude verhalen over goden en mensen. Een indringende reis door de rijke wereld van Indiase dans en muziek.

We moeten nog wel een tijdje wachten op de voorstelling. De premiere is pas op 6 oktober 2007 in Lucent Danstheater in Den Haag. Verder is de voorstelling nog tot 12 mei 2008 te zien in diverse theaters in Nederland.

Foto: Internationaal Danstheater

Lees ook:Dansers NDT houden benefiet
Lees ook:Edelsmeedkunst als dans
Lees ook:Circustheater in Circo Circolo
Lees ook:Internationaal Danstheater wisselt van leider
Lees ook:Win premièrekaarten via een ballon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>