Acrobatiek en dans bij Mundial Xplore

Op donderdag 15 en vrijdag 16 maart 2007 schitteren studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten én Keniaanse artiesten van Sarakasi Trust in twee vernieuwende dans- en acrobatiekvoorstellingen. Gedurende ruim elf maanden hebben de tien Nederlanders en tien Kenianen met elkaar samengewerkt in het uitwisselingsprogramma Mundial Xplore. De eindproductie is het resultaat van een intensieve samenwerkingsperiode die letterlijk en figuurlijk grensverleggend is.

Het internationale samenwerkingsprogramma ging op 1 april 2006 van start en is een samenwerking tussen Mundial Productions, Fontys Hogeschool voor Kunsten en Sarakasi Trust. De laatste is een Keniaanse organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van cultuur in Oost-Afrika. Vanuit de visie dat cultuur bijdraagt aan de ontwikkeling van jongeren, biedt Mundial Xplore de kans om over hun eigen, culturele grenzen te kijken en deze te verleggen en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Hiervoor zijn er verschillende uitwisselingen in Nairobi en Tilburg geweest.

De Nederlandse studenten en de Keniaanse acrobaten en dansers laten samen een spannende cross-over tussen acrobatiek en dans zien in twee verschillende voorstellingen, ‘War Games’ en ‘Don’t be Afraind’. Het eindresultaat is 15 maart om 15.30 en 18.00 en 16 maart om 12.30 en 16.00 in het Academie Theater in Tilburg te zien. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Lijkt me een leuke combinatie: dans met acrobatiek!

Voor meer informatie zie: www.mundialexchange.nl

Foto: Mundial Exchange

Lees ook:Programma muziek- en dansfestival Mundial bekend
Lees ook:Jan Kooijman aan de slag als gastdocent
Lees ook:Dance Xtreme auditie bij de Jeugdtheaterschool Zuidoost
Lees ook:Nieuwe zakelijk directeur Nederlands Dans Theater
Lees ook:Dansgroep Amsterdam danst op 20 november voor cultuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>