Programma muziek- en dansfestival Mundial bekend

Festival Mundial komt er weer aan! En dit jaar is het zijn twintigste verjaardag. Om dat te vieren is het ‘sterkste programma ooit’ samengesteld, vol dans, zang en plezier. De organisatie maakte gisteren bekend wie er zaterdag 16 en zondag 17 juni op het podium in Tilburg staan. Zo kunnen we de roep Arcoiris uit Ecuador aanschouwen. De groep bestaat uit zeven kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud en maakt theater- en dansvoorstellingen.

Een andere groep is Percus Nomades uit Benin en bestaat uit een muzikaal en theatraal trio dat al jaren samen optreedt. Het zijn uitstekende lichaamspercussionisten die met hun vrolijke uitbundigheid het publiek weten mee te slepen in hun enthousiasme. De groep Rang Tarang uit India bestaat 8 kinderen, die dansen maar ook naar school gaan. Ze laten verschillende dansen uit Noord-Oost India zien. Bij de dansen worden stokken gebruikt en hebben ze schitterende kostuums aan.

Festival Mundial begon als muziekfestival met vooral Afrikaanse muziek, maar is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met artiesten uit alle hoeken en stromingen van de wereld. Het brede programma is volgende de organisatie hoe Mundial in de toekomst eruit gaat zien.

Maar het festival heeft ook een serieuze ondertoon, zo wordt aandacht gevraagd voor armoede in de wereld. Daarnaast levert het festival zijn eigen bijdrage aan het behalen van de millenium-doelen die door de VN zijn vastgesteld.

Op de vrijdag voor het festival is er een concert samengesteld door Ali B. Hij kiest artiesten die vooral jongeren zullen aanspreken. Dit concert moet de jongeren uit verschillende culturen meer in contact met elkaar brengen.

Voor meer informatie zie: www.festivalmundial.nl

Lees ook:

Acrobatiek en dans bij Mundial Xplore

Dansen voor vrede in Liberia

De lente komt, Springdance ook

Foto: Mundial Explore

Lees ook:Acrobatiek en dans bij Mundial Xplore
Lees ook:Shakira danste eindelijk in Arnhem
Lees ook:Internationaal Danstheater danst schatten van Moeder India
Lees ook:Dansgeschiedenis op school
Lees ook:Dunya Festival verlaat geografische podia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>