Dansen voor vrede in Liberia

In het West-Afrikaanse Liberia hebben meer dan 5000 mensen deelgenomen aan een driedaags vredesfestival. Het doel was om vrede en verzoening te bevorderen door traditionele kunst en cultuur, bijvoorbeeld door samen te dansen. De festivalbezoekers kwamen uit Liberia, Sierra Leone, Ivoorkust en Guinee. Dit was de derde keer dat het culturele vredesfestival werd gehouden. Het publiek kreeg oorlogs- en vredesdansen en andere voorstellingen te zien. Maar kinderen en zelfs ouderen werden ook vaak erg bang van de maskers en kostuums die de artiesten droegen. Het was vaak een herinnering aan de jaren van oorlog in dit deel van Afrika.

De Minister van Informatie van Liberia, Laurence Bropleh, is ervan overtuigd dat tradities en cultuur essentieel zijn om de pijn te verzachten. ‘Op zo’n festival gaat verzoening vanzelf. Mensen kunnen elkaar leren kennen, zonder dat het verplicht is.’ Omdat West Afrika groot is en niet iedereen zomaar naar Liberia kon reizen, werd het festival uitgezonden op de meest afgelegen regio’s van Liberia door een netwerk van radiostations.

Foto en bron: Oneworld en Wereldomroep

Lees ook:Arabische lente bij Dancing on the Edge
Lees ook:Dansen voor 24 gemeenteloketten
Lees ook:Knappe staaltjes acrobatiek in ‘Cantina’
Lees ook:Première theatertour So You Think You Can Dance gecanceld
Lees ook:Acrobatiek en dans bij Mundial Xplore

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>