Arabische lente bij Dancing on the Edge

Hoe ziet hedendaagse kunst en cultuur eruit in Marokko, Libanon, Israël, de Palestijnse gebieden, Irak, Iran, Tunesië, Syrië of Egypte? Is er op het podium al iets te zien van de Arabische lente of zijn de kunsten en haar artiesten eerder aanjagers van verandering geweest? Kunnen theater en dans de grenzen doorbreken die de politiek bepaalt? Festival Dancing on the Edge presenteert van 6 tot en met 17 december 2011 opnieuw in vijf Nederlandse steden een indrukwekkende en actuele selectie van dans, theater en film uit het Midden-Oosten en Noord Afrika.

Een nieuwe generatie dans- en theatermakers uit het Midden-Oosten en Noord Afrika maakt zeer vitaal, origineel en creatief werk met een maatschappelijke relevantie. Tijdens de derde editie van het Dancing on the Edge Festival zijn in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Den Haag voorstellingen van meer dan 60 artiesten uit de regio te zien. Daarnaast is er een uitgebreid verdiepingsprogramma met film, muziek, debatten, nagesprekken, workshops en eten, waarin de link gemaakt zal worden met de actualiteit.

Een van de groepen van het festival is 2k_Far Dance Company, onder leiding van choreograaf Khalid BenGhrib (Marokko). Hun dansvoorstelling The Smala B.B. geeft een ongewoon, humoristisch en bijzonder beeld van het moderne stadsleven in Marokko. Ook zijn er enkele Nederlandse artiesten te zien, waaronder Adelheid Roosen, die banden aangaan met hun collega’s uit de regio.

Meer informatie over Dancing on the Edge, het programma en ander nieuws is te vinden op www.dancingontheedge.nl

Lees ook:Dansen voor vrede in Liberia
Lees ook:Springdance en Festival a/d Werf fuseren
Lees ook:Musical Dirty Dancing komt naar Nederland
Lees ook:Programma muziek- en dansfestival Mundial bekend
Lees ook:De lente komt, Springdance ook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>