Belg choreografeert voor videoclip Sigur Rós

Screenshot Sigur Rós

De IJslandse post-rockband Sigur Rós heeft weer een video uitgebracht waarin dans centraal staat. Dit keer is het een moderne dans van de Belgische choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Bekijk hier de prachtige video.

De videoclip maakt onderdeel uit van het ‘Valtari Mystery Film Experiment’. Sigur Rós heeft voor dit project een tiental filmmakers gevraagd om met een klein budget een video te maken van datgene wat in hun hoofd opkomt als ze naar het album Valtari luisteren. Eerder kwam hier al een indrukwekkende video met Shia LaBeouf uit voort (geschikt voor 16+).

De nieuwste video komt van de Zweedse filmmaker Christian Larson in samenwerking met de  choreograaf uit Antwerpen.  Sidi Larbi Cherkaoui creëerde een dans over een jonge man en vrouw die proberen te communiceren met beweging, zonder een woord tegen elkaar te zeggen.

Genoeg geschreven, nu gauw kijken!

Sigur Rós: Valtari on Nowness.com.

 

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Introdans danst voor de koningin
Lees ook:VIDEO: De eerste 360 graden dansvideo ter wereld
Lees ook:Woorden en dans in Babel(words)
Lees ook:Introdans Ensemble voor de Jeugd danst ‘Bont en Blauw’
Lees ook:‘Mogelijk eigen realityshow voor Dan Karaty’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>