Jubileum omscholingsregeling dansers theatraal gevierd

In 2011 is het een kwart eeuw geleden dat de Omscholingsregeling Dansers in het leven werd geroepen. Honderden dansers zijn na hun dansloopbaan met behulp van deze regeling op een nieuw spoor gezet. Een professionele danscarrière is doorgaans van korte duur. Op een leeftijd dat de carrière in een ander beroep soms nog van start moet gaan, zijn dansers genoodzaakt een punt achter hun loopbaan te zetten. Van danser tot psycholoog, rechter, cameraman, makelaar tot verloskundige, etc. Voormalig dansers zijn te vinden in vrijwel iedere beroepsrichting. De Stichting Omscholingsregeling Dansers bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met de spetterende dansvoorstelling Switch, Empowering Dancers Future Careers op 31 oktober, in Stadsschouwburg Amsterdam.

Gezelschappen en dansers uit binnen- en buitenland werken deze avond belangeloos mee om van Switch een onvergetelijke avond te maken. De jonge danser, de rijpere, de creërende en zelfs de gestopte danser maken hun opwachting. Een unieke en gevarieerde voorstelling, die je niet aan je voorbij mag laten gaan. Switch presenteert o.a. werk van Scapino Ballet (Rotterdam), het International Danstheater, het Pools Nationale Ballet, Daniel Sarr (Oslo), winnaar van de European Young Dancers Competition, dansers van ICKamsterdam en Dansgroep Amsterdam en vele anderen.

Verder wordt een korte film vertoond van Altin Kaftira en Saskia van Heijster, waarin dansers vertellen over de rol die de Omscholingregeling speelt in hun leven. De avond wordt gepresenteerd door Jan Kooijman, voormalig danser van het Scapino Ballet Rotterdam.

Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via www.ssba.nl 

Lees ook:Dansers NDT houden benefiet
Lees ook:Oud-directeur Armando Navarro van het Scapino Ballet overleden
Lees ook:Spinvis zoekt dansers voor opera Kintsukuroi
Lees ook:Jan Kooijman en Henna Lee terug op toneel bij Scapino Ballet
Lees ook:Twools at the Opera op tournee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>