Wereldpremière ballet over Vincent van Gogh in Delamar

Op 22 december 2011 presenteert het DeLaMar Theater de wereldpremière van de Russische voorstelling Ballet Vincent, gebaseerd op twintig beroemde schilderijen van Vincent van Gogh. Bolshoi sterren Maria Alexandrova en Gennady Yannin brengen de persoonlijke gekte van de schilder, maar vooral de wonderlijke schoonheid van zijn meesterwerken tot leven. De virtuoze dansers worden bijgestaan door de Russische toppianist Nikita Mndoyants en een strijkkwartet, die de moderne compositie ten gehore brengen die speciaal voor Ballet Vincent geschreven werd.

De jonge theatermaker Art Wheeler creëerde Ballet Vincent speciaal voor de twee Bolshoi dansers om ook een andere kant van Ruslands grootste dansers van dit moment te belichten. De voorstelling past niet binnen het vermaarde, maar ook stugge en rechtlijnige repertoire van het Bolshoi Ballet. Er is geen corps de ballet en ook geen symfonieorkest. Alexandrova en Yannin kozen het DeLaMar Theater voor hun première zodat de voorstelling voor het eerst in het geboorteland van Vincent van Gogh opgevoerd wordt.

Meer informatie: www.delamar.nl

Lees ook:Topproducties Bolshoi Ballet live in zestien bioscopen
Lees ook:Geluk bij een ongeluk voor Scapino Ballet
Lees ook:Danser Boshoi Ballet zit achter zuuraanval
Lees ook:Delamar en Bounce doneren aan Dance4Life
Lees ook:Befaamd Bolshoi Ballet in de bios

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wereldpremière ballet over Vincent van Gogh in Delamar

  1. Zilvervis

    Lijkt mij een voorstelling om naar uit te kijken. Het Bolshoi heeft terecht een enorme vermaardheid.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>