Danser Boshoi Ballet zit achter zuuraanval

Hoe mooi dans op het podium ook is, achter de coulissen kan het flink haat en nijd zijn… Glasscherven in de spitzen van de concurrent, een mobieltje af laten gaan tijdens een moeilijke solo. Maar soms slaan mensen écht door. Danser Pavel Dmitrisjenko van het Russische Bolshoi Ballet heeft bekend dat hij de opdrachtgever was voor de aanval met zuur op Sergej Filin, de artistiek directeur van het ballet.

Dmitrisjenko werd gisteren met nog twee andere mannen opgepakt.  Een van hen zou ook een dansers zijn van het ballet, Joeri Zaroetski. Volgens het Russische persbureau Interfax hebben de drie een volledige bekentenis afgelegd. Ze worden voorlopig vastgehouden.

Sergej Filin liep bij de aanval met zwavelzuur verwondingen op aan zijn huid, oren en ogen. Het is niet zeker of hij ooit nog zal kunnen zien.

Russische media melden dat Dmitrisjenko ruzie had gekregen met Filin, omdat die de vriendin van Dmitrisjenko de hoofdrol in het Zwanenmeer zou hebben geweigerd. Collega’s bij het Bolshoi ballet dachten eerder ook al dat het motief iets te maken kon hebbem met Filins voorkeur voor bepaalde dansers. Sterren van het ballet klaagden vaker dat dansers door Filin werden voorgetrokken.

Dat het rommelde achter de schermen bij het Bolshoi, dat was al jaren bekend. Maar dat collegadansers tot zoiets in staat zijn… Laten we hopen dat het nu afgelopen is met die waanzin.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Wereldpremière ballet over Vincent van Gogh in Delamar
Lees ook:Befaamd Bolshoi Ballet in de bios
Lees ook:Topproducties Bolshoi Ballet live in zestien bioscopen
Lees ook:Spetterende russische dans
Lees ook:TIP: Op Moederdag naar het Bolshoi Ballet, live vanuit Moskou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>