Harlem Shake: zo moet het dansje écht

Screenshot Youtube

Tot nu toe hebben wij ons op Dansenblog nog niet uitgelaten over de laatste ‘danshype’ The Harlem Shake. Want zeg nou zelf, vergeleken bij eerdere hypes als de Gangnam Style en de Party Rock flashmobs, heeft de Harlem Shake toch eigenlijk helemaal niets meer met DANS te maken? Dat vinden de bedenkers van de originele Harlem Shake ook.

Con Los Terroristas!” Wie heeft dit zinnetje niet al 100x voorbij horen komen? Het is het begin van ‘The Harlem Shake’, de nieuwste danshype waarmee je de afgelopen weken bent overspoeld op Youtube, Facebook en Twitter. Maar het dansje zoals iedereen dat nu doet, door gewoon maar wild heen en weer te bewegen, lijkt in de verste verte niet meer op het originele dansje dat in 1981 in de wijk Harlem in New York werd bedacht.

Correspondent Erik Mouthaan van RTL Nieuws ging langs in Harlem, bij drie van de bedenkers van de Harlem Shake. En die zijn ‘not impressed’ door de Youtube-video’s die nu massaal worden gemaakt van de nieuwe Harlem Shake. ‘So sad…’, vinden ze het. De originele Harlem Shakers laten in deze video even zien hoe het dansje dan wèl moet.

Eerder gingen de mensen van Schlepp Films ook al in Harlem de straat op om mensen te vragen wat ze van de internethype vonden. Check de onderstaande video voor het resultaat! En wat vind jij eigenlijk van de Harlem Shake hype? Heb jij zelf al zo’n filmpje gemaakt?

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Carlton uit Fresh Prince doet z’n Carlton dansje
Lees ook:Sexy dansen met bekende Nederlanders
Lees ook:Zanger Psy moest maand oefenen op dansje Gangnam Style
Lees ook:Britney Spears leert dansje Gangnam Style
Lees ook:Leer het dansje van Gangnam Style met choreograaf Roy Julen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Harlem Shake: zo moet het dansje écht

  1. Gene K

    De Gangnam is uit en de Harlem Shake ook al achterhaald.
    Di is de nieuwe rage en dansstijl. let op de bezoekers in de Arena
    te Manchester
    Connie Talbot with African Children’s Choir at Young Voices
    http://www.youtube.com/watch?v=9uMKkFBfn44

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>