Spectaculair WK Showdans

Ook zo genoten van het programma Let’s Dance Classic Showdance op RTL4 afgelopen zaterdag? Leuk om na het programma Dancing with the Stars, professionele dansparen te zien strijden voor de WK titel. Tijdens dit wereldkampioenschap deden 21 topdansparen uit 12 landen mee. De dansparen konden veel van hun creativiteit kwijt in de dans, waardoor het spectaculair is om naar te kijken. Ik vond het aan de ene kant wel jammer dat we steeds maar een klein stukje van iedere dans te zien kregen. Maar ja, het waren ook wel veel dansparen. Dus veel minuten dans. Zolang had ik niet achter de buis gekluisterd willen zitten. Hoewel er wel heel wat mooie danspassen en showelementen te zien waren!

DWTS dansers Peter Bosveld en Euvgenia Parakhinia, deden mee voor Nederland. Het danskoppel is achtvoudig Nederlands Kampioen Professional in meerdere disciplines, waarvan vier keer in classic showdance. Dit wereldkampioenschap is voor Peter en Euvgenia tevens hun afscheid als actieve internationale wedstrijddansers. Tot nu toe wist het paar de halve finale te bereiken bij de Europese- als Wereldkampioenschappen, dus de kans op een finaleplaats is groot.

Tijdens het WK waren er strikte regels, zo moest elke dans tussen de 2.4 en 3.30 minuten zitten en moeten er elementen uit alle standaarddansen (Engels wals, tango, Weense wals, slow-foxtrot en quickstep) bevatten. Ook waren er regels verbonden over het uitvoeren van liften en moest men de dansvloer oplopen, dansen mocht dan absoluut niet. De dansparen moesten daarom op het laatste moment nog veranderingen invoeren.

De demonstratiedansen lieten ze daarentegen wel helemaal zien. Maar dat was ook een lust voor het oog om naar te kijken! Van allebei de demonstratiedansparen! Remco Bastiaansen en Charissa van Dipte, die ook meededen aan DWTS, dansten weer een spectaculaire showdans vol acrobatiek. Ook de dans van gelegenheidskoppel Marcus van Teijlingen en Julie Fryer, ook uit DWTS, lieten een indrukwekkende dans zien. Julie nam tevens de presentatie achter de schermen voor haar rekening, wat ze erg leuk deed.

23 december wordt het tweede deel van het WK uitgezonden, ik ben benieuwd wat voor spectaculaire dingen ik dan voorgeschoteld krijg!

Foto: Peter Roek, BN De Stem

Lees ook:Dancing with the Stars nog steeds succes
Lees ook:Dancing with the Stars Julie Fryer is zwanger
Lees ook:Dansgeschiedenis op school
Lees ook:Finale WK classic showdance
Lees ook:Veel dansamusement op RTL4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>