Evita-wannebees op tv

Ik had al eerder vermeld dat RTL4 op zoek gaat naar hoofdrolspelers voor de musical Fame. AVRO doet het ook, maar dan voor de musical Evita. Momenteel is de AVRO druk bezig met het zoeken van kandidaten voor het 10-delige amusementsprogramma. De inzendingen stromen al binnen en een aantal Evita-wannabees zijn al te horen bij Schiffers.fm, in een speciaal Evita-journaal.

De AVRO is nog de hele week op zoek naar musicaltalent. Het talent moet een diva zijn die kan zingen, dansen en acteren. Avond aan avond, voor volle zalen en voor een kritisch publiek. Dit weekend sluit de inschrijving en in april vinden de audities plaats door het hele land. Deze audities zijn pittig, omdat het gaat om één van de grootste en belangrijkste rollen van het komende theaterseizoen. De jury kijkt niet alleen naar talent, maar ook naar motivatie en karakter. Dus we zullen geen leedvermaak voorgeschoteld krijgen, zoals bij de voorrondes van Idols het geval was. Er zullen dan tien potentiële hoofdrolspelers worden geselecteerd. Meer informatie is te vinden op evita.avro.nl. De rol van Evita werd in de gelijknamige film door Madonna vertolkt.

Het amusementsprogramma komt dit najaar op tv en heet Op zoek naar Evita. De AVRO heeft het format van de BBC, waar het programma How do you solve a problem like Maria heet. De BBC-versie kluistert wekelijks tientallen miljoenen kijkers voor de buis.

Nog een gossip-detail: RTL4 komt dus ook met een versie van de zoektocht naar musicaltalent. De AVRO meldde in De Telegraaf dat de BBC stappen zal ondernemen tegen RTL4, omdat de rechten van het format bij de BBC liggen. ‘De AVRO betaalt voor die rechten’, aldus een woordvoerder van de AVRO.

Bron: Sentimento.nl

Lees ook:Zoektocht naar hoofdrolspelers musical Fame op tv
Lees ook:Hot bodies in Op Zoek Naar Zorro
Lees ook:De Weg naar Fame: Idols meets Big Brother
Lees ook:Publiek gezocht voor tv-audities van SYTYCD
Lees ook:655.000 kijkers voor eerste aflevering De weg naar Fame

1 Reacties // Reageer

One thought on “Evita-wannebees op tv

  1. Jopie

    waarom toch al die musicals tegenwoordig? en dan ook nog op tv ons ermee vermoeien. van mij hoeft het niet

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>