De Weg naar Fame: Idols meets Big Brother

Het programma De Weg naar Fame lijkt soms net een kruising tussen Idols en Big Brother. Relatief onbekende Nederlandse proberen een rol te bemachtigen bij de musical. Daarnaast zitten de kandidaten in een huis vol met camera’s, zoals bij Big Brother. Het verschil is dat je bij De Weg naar Fame geen kneusjes zal zien, zoals bij de auditierondes van Idols. ‘Het is niet te vergelijken met Idols. Veel cameramensen die hier werken, hebben ook bij Idols gewerkt en zijn steeds meer overtuigd geraakt van wat ze hier zien’, aldus producent Albert Verlinde.

Op het moment zijn uit de 1700 kandidaten nog zestien kandidaten over die nu al een week in het huis verblijven. Ze volgens onder andere workshops en doen audities voor de Nederlandse musical Fame. Verlinde hoopt op die manier de perfecte kandidaten te vinden voor de rollen van Mabel, Serena, Tyrone en Schlomo. Het lijkt mij ook een goede PR-stunt. Ik ben benieuwd of er door dit programma vele kijkers naar de musical zullen gaan.

Verlinde wil dat ‘relatief’ onbekende mensen een kans krijgen om de hoofdrollen te spelen. Dat ‘relatief’ moet worden benadrukt, omdat alle zestien kandidaten al op één of andere manier ervaring hebben in de musicalwereld. ‘Daar zijn we uiteindelijk toch op uitgekomen.’

De door Idols bekend geworden Jim Bakkum speelt de rol van Nick, een jongen die graag wil acteren. In het programma ondersteunt hij de kandidaten en geeft wat nuttige tips aan de kandidaten. ‘Bij een auditie moet je denken: ik ga ze helemaal wegblazen. Ik moet nu laten zien en alles wat ik in me heb eruit gooien. Je moet verder alles rustig afwachten, ga niet lopen opvallen. Zorg dat je niet overkomt als een bitch of een eikel.’ Oftewel geen big brother vol ruzies en intriges..

Albert en Jim zeggen nog geen favorieten te hebben. Verlinde denkt dat het heel moeilijk wordt om een keuze te maken. ‘Iedereen kan zingen, dansen en acteren. Het is ook voor ons echt een verassing wie uiteindelijk de rollen krijgen.’ De jury krijgt het dus zwaar te verduren om te beslissen wie elke week het huis moet verlaten.

Lees ook:

- Kim-Lian krijgt hoofdrol in Fame

- Evita-wannebees op tv

Foto: www.radio.nl

Lees ook:655.000 kijkers voor eerste aflevering De weg naar Fame
Lees ook:Zoektocht naar hoofdrolspelers musical Fame op tv
Lees ook:Eerste kandidaten De weg naar Fame naar huis
Lees ook:Juvani nieuwe Tyrone in Fame
Lees ook:Musical Flashdance op de planken in seizoen 2013-2014

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De Weg naar Fame: Idols meets Big Brother

  1. Leonieke

    dit is in ieder geval een stuk leuker dan alles Idols, X-factor en Big Brothers bij elkaar!

      /   Reply  / 
  2. ilse

    ik vind t niet zo leuk eigenlijk

      /   Reply  / 
  3. Marieke

    ik vind het wel helemaal top!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>