SYTYCD Theatertour: best of the best op de bühne

Foto: Bob Karman

Vrijdagavond vond in de rode doos van Vredenburg in Utrecht de première plaats van de So You Think You Can Dance theatertour. Een verslag van de avond en een reportage in foto’s.

Niemand minder dan hoofdchoreograaf Roy Julen bleek de host van de avond te zijn, een rol die hem als gegoten past. De voorstelling werd knallend geopend met onze persoonlijke favoriete groepschoreo van dit seizoen: Bangarang.

Foto: Ade Johnson

Gedurende de show liet de top 10 dansers de beste choreografiën zien uit de liveshows en dansten daarnaast allemaal hun eigen favoriete solo. De solo van Denden viel erg bij het publiek in de smaak, en terwijl hij nog aan het nahijgen was, begon de muziek voor de volgende jazzchoreografie al, die hij samen met Vivian danste.

Tortelduifjes Delano en Kalila lieten zien dat zij ook op het grote toneel een goede match zijn in een indrukwekkende moderne dans van Isabelle Beernaert. Na een paar mooie walsen gemaakt door Peter Bosveld en heerlijke jazz van Laurent Flament werd het tijd voor de hiphopchoreo’s van Vincent Vianen en Steeve Austin, waarbij het publiek écht helemaal los kwam.

Kalila en Delano. Foto: Bob Karman

Hiphopper Remy zagen we in het eerste deel van de show niet voorbij komen, maar toen hij eenmaal op het toneel verscheen voor zijn solo, kreeg hij direct de hele zaal mee. Vervolgens kon hij gelijk door met een snelle hiphopdans van Steeve Austin, samen met Davinia. En daarna nóg een! Het was wel duidelijk dat er keihard werd gewerkt op toneel. ‘Die twee gaan nu even aan het zuurstof!’ riep host Roy Julen.

Nog een solo waarbij het publiek hun waardering duidelijk liet merken, was die van Kalila. Zij danste haar solo uit de auditieronde en genoot zichtbaar van de reactie van de zaal. Vervolgens werden we getrakteerd op een portie jazz en broadway van Vivian en Vita, om even later weer te genieten van de vurige chacha en paso doble van choreografenduo Koen en Roemjana. Ook de solo van Arno, waarmee hij een comeback maakte in de liveshow, was geweldig om nu live te zien.

Het was een compleet pakket aan stijlen, gedanst door onze favorieten van dit seizoen. Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de sensationele dans van winnaar Frederic en runner-up Vivian op Jessy J. Toen Roy Julen daarna de avond afsloot en de dansers één voor één opkwamen, stond het publiek al voor de ovatie. En tijdens de toegift dansten we allemaal mee!

Frederic laat zijn buikspieren zien. Foto: Bob Karman

Na afloop sprak Dansen.blog.nl met choreografen Steeve Austin en Laurent Flament. Laurent Flament was heel tevreden over de avond: “Ze hebben het heel goed gedaan, al zag ik de vermoeidheid wel. Ik was vooral heel blij met de uitvoering van de dans met de stoelen, door Eliane en Frederic.”

Steeve Austin vertelde dat de dansers keihard gewerkt hebben de afgelopen weken: “Vlak na de liveshows zijn ze al begonnen met trainen, heel veel uur per dag. Tijdens de repetities waren de dansers al supergoed, ze hadden de choreografiën goed onthouden. Daar was ik heel tevreden over. En vanavond was een hele mooie avond!”

Dat vonden wij dus ook. Wij gaan nog een keer!

Foto: Bob Karman


Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:VIDEO: De eerste 360 graden dansvideo ter wereld
Lees ook:Dit is de top 18 van So You Think You Can Dance 2012
Lees ook:So You Think You Can Dance: ode aan de choreografen
Lees ook:Roy Julen leert je dansen voor de koning
Lees ook:SYTYCD Stefano niet in ‘Ne Me Quitte Pas’

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “SYTYCD Theatertour: best of the best op de bühne

  1. anoniem

    Vivian danste vandaag toch helemaal niet mee?
    x

      /   Reply  / 
    1. Linda Auteur

      Op zaterdagavond werd zij vervangen door Sarah, maar bij de première was ze er wel bij!

        /   Reply  / 
  2. Michelle

    Je verteld in je stuk dat Delano en Kalila dansen op een indrukwekkend stuk van Isabelle Beernaert, maar de foto die je eronder hebt staan is van het stuk van Conny Janssen.

      /   Reply  / 
    1. Linda Auteur

      Klopt, ze dansten beide stukken, maar van het stuk van Isabelle had ik geen goede foto.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>