Recordpoging dansen, meedoen?

Op 16 november aanstaande zal bijna heel Nederland vijf minuten lang een zelfde dans uitvoeren om in het Guinness Book of Records te komen. Mensen zullen dansen in gemeentehuizen, aula’s van scholen, bedrijfskantines, universiteiten, sporthallen, woonzorgcentra en zelfs op marktpleinen. Er wordt dan gedanst op ‘What a feeling’ (bekend van Irene Cara) van The Huges Corporation. Als je dat hoort, móet je bijna wel meedansen. Iedereen kan dan ook meedoen.

Deze actie wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). NISB vindt het belangrijk dat iedereen meer bewust wordt van het grote belang van sport en bewegen. Door meer te bewegen wordt de kwaliteit en de lengte van het leven verhoogt. Slechts de helft van de Nederlanders haalt de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Deze norm zegt dat er vijf dagen per week een half uur per dag flink bewogen moet worden. Te weinig bewegen heeft vaak overgewicht tot gevolg. De afgelopen jaren is het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld. Meer bewegen kan deze trend een halt toeroepen. De meeste mensen weten ook wel dat bewegen gezond is, maar toch doen ze daar niet veel aan. NISB wil met deze actie laten zien dat het eigenlijk heel simpel en leuk is om meer te bewegen.

Met deze actie wordt ook geprobeerd in het Guinness Book of Records te komen onder de titel ‘De meeste mensen die gelijktijdig op verschillende plaatsen aan het dansen zijn’. NISB heeft een dergelijk actie al eerder georganiseerd waar 143.000 mensen aan meededen. Dit jaar is het streven om 200.000 mensen op de been te krijgen. NISB streeft ernaar dat ook alle gemeenten mee zullen werken. Ambassadeurs van de actie zijn ex-schaatsster en winnares van ‘Dancing with the Stars’ Barbara de Loor en voorzitter van het Convenant Overgewicht Paul Rosenmöller.

Leuk idee, dus ik werd nieuwsgierig naar het dansje. Die kan je downloaden op http://www.heelnederlanddanst.nl/). En het is best een leuk dansje! De mensen zonder enige ervaring kunnen er veel lol aan beleven. Zoveel lol, dat je misschien meteen op dansles wil! Ook de meer gevorderde danser kan zijn/ haar ei erin kwijt, door de beweging je eigen te maken, door bijvoorbeeld meer heup erin te gooien. Maar meedoen om een wereldrecordpoging te verbreken is natuurlijk ook leuk.

Als je ook mee wilt doen, kijk dan op http://www.heelnederlanddanst.nl/).

Lees ook:Wethouder danst met leerlingen
Lees ook:Dansen voor Heart Dance Award
Lees ook:Dans-Idols?
Lees ook:Dan Karaty beoordeelt jouw dansmoves in The Fruit to Go Dance Battle
Lees ook:Danscomputer tegen aids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>