Genieten met themajaar dans

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft 2007 uitgeroepen tot het themajaar ‘Dans & Muziek’. Nederland heeft op het gebied van dans en muziek een gevarieerd aanbod. Naast de vele dansfestivals is er groot aanbod aan dans- en muziekgezelschappen die internationaal bekend zijn. NBTC probeert zo Nederland aantrekkelijk te maken voor iedereen die van dans en muziek houdt.

Dans & Muziek is een breed onderwerp en daarom heeft NBTC het thema in vieren opgedeeld. De thema’s luiden Dance en clubbing, moderne muziek, klassieke- en moderne dans en klassieke muziek.

Het eerste thema Dance en clubbing omvat de Nederlandse DJ en club scene. Een aantal internationaal bekende DJ’s komen uit Nederland, zoals Tiësto. Naast bekende festivals zoals Sensation, zijn er bekende clubs, zoals de Supperclub in Amsterdam.

Het tweede thema Moderne muziek gaat over pop, jazz en musicals. Zo zijn er gespecialiseerde poppodia als Paradiso, maar ook bekende popfestivals als Lowlands. Jazzliefhebbers komen met North Sea Jazz aan hun trekken.

Nederlands staat ook bekend om haar ballet- en dansvoorstellingen, wat het derde thema Klassieke en moderne dans omvat. Er zijn vele danstheaters en ook vele dansvoorstellingen voor kinderen. Een bekende choreograaf is Hans van Manen. In 2007 kunnen we onder andere het Holland Dance Festival verwachten.

Het laatste thema Klassieke muziek omvat festivals zoals het Grachtenfestival. We kunnen weer genieten van het ensemble The Amsterdam Baroque Orchestra en ook de dirigent Gustav Leonard is weer van de partij.

Oftewel, pak de agenda erbij en schrijf alle evenementen erin, zodat je dit jaar niets hoeft te missen!

Meer informatie over komende dans- en muziek evenementen kan je vinden op: http://www.holland.com/corporate/ of www.dansenmuziek.nl

Lees ook:Met DDDD themajaar 2007 Dans & Muziek officieel van start
Lees ook:Toeristen trekken met dans
Lees ook:Uitgebreid aanbod voorstellingen 60e verjaardag Holland Festival
Lees ook:Voel het ritme in 2007
Lees ook:Verkleed door Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>