Linedance niet oubollig op WK

De wereldkampioen linedancer van vorig jaar, Nicole Wolting, werd dit jaar tweede tijdens het WK Linedance in Dublin. Het afgelopen jaar presteerde Wolting wel goed en won ook veel wedstrijden. Ze werd kampioen van Nederland, België, de Benelux en Europa. Op de wereldranglijst staat ze zelfs op nummer één. Door haar goede prestaties dit jaar mag ze volgend jaar meedoen in een hogere klasse, advanced. Dit is de op één na hoogste categorie bij linedance.

De linedancer deed in Dublin mee aan twee categorieën. De eerste was de open intermediate female voor vrouwen tussen de achttien en 30 jaar. Hierbij moeten zes voorgeschreven dansen gedanst worden waaronder de wals en streetdance. De tweede categorie was de renegade. Hierbij krijgen de deelnemers pas een uur van te voren de muziek te horen waarop gedanst moet worden, waarbij flexibiliteit en spontaniteit van belang is. Wolting werd op beide disciplines tweede.

Wolting danst bij de Railroaddancers uit Havelte. Ze is begonnen met countrydansen. Vijf jaar geleden ontdekte ze echter linedance en was om. ‘Er zit zoveel variatie in linedance. Het heeft niets te maken met countrydansen, wat toch een oubollig imago heeft,’ aldus Wolting.

Ik was gelijk nieuwsgierig en heb gelijk YouTube gecheckt voor linedance-filmpjes, maar helaas, niks gevonden. Overigens vond ik op de World Country Dance Federation wel filmpjes waar de verschillende dansen voorgedaan worden. Het deed me toch een beetje aan country dansen denken voor zover ik de filmpjes kon bekijken, want vele filmpjes staan er nog niet op. (zie: www.worldcdf.com)

Foto: Nicole Wolting

 

Lees ook:Tranga Dance wint NK streetdance
Lees ook:Sexy dansen met bekende Nederlanders
Lees ook:‘Vrouw danst aantrekkelijker als ze vruchtbaar is’
Lees ook:Obsessie voor zouk
Lees ook:Dansen zonder armen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>