‘Vrouw danst aantrekkelijker als ze vruchtbaar is’

Foto: D. Sharon Pruitt

In de categorie ‘nutteloos onderzoek maar toch leuk om te weten’: vrouwen maken meer indruk op de dansvloer ten tijde van hun ovulatie. Mannen vinden onze moves blijkbaar aantrekkelijker op het moment dat we bijna vruchtbaar zijn.

Dat blijkt uit een experiment van Duitse wetenschappers van de universiteit van Göttingen. De onderzoekers filmden 48 vrouwen tussen de 19 en 33 jaar oud terwijl ze op de beats van een Robbie Williams-liedje dansten. (Nu ben ik heel benieuwd welk liedje, ik gok Rock DJ.) De vrouwen dansten twee keer: kort voor hun ovulatie en een keer na de ovulatie.

De filmpjes werden bewerkt zodat alleen de silhouetten van de dames nog zichtbaar waren, waardoor het uiterlijk dus niet meer te zien was, alleen de beweging van het lichaam. Daarna werden de video’s getoond aan 200 mannen, die moesten beoordelen hoe aantrekkelijk ze de vrouwen vonden.

En wat bleek: de filmpjes van de (bijna) vruchtbare vrouwen scoorden aanzienlijk beter! De onderzoekers suggereren dat de menstruatiecyclus invloed heeft op de lichaamsbewegingen van vrouwen en dat mannen die signalen oppikken.

Handig, zo’n mannelijk oerinstinct. In elk geval wel voor dames die hun geld verdienen met hun sexy moves. In 2007 bleek al uit onderzoek dat mannen een stuk guller zijn in hun fooi aan lap dancers als de dame in kwestie bijna vruchtbaar is…

Lees meer over het onderzoek in het blad Personality and Individual Differences.

Lees ook:Poll: ‘Girls on top’ in So You Think You Can Dance
Lees ook:Beeld je phd-onderzoek uit in dans
Lees ook:Master Michael Jackson Flashmob
Lees ook:Oppassen met dansen
Lees ook:Overgewicht te baas met danscomputerspel

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Vrouw danst aantrekkelijker als ze vruchtbaar is’

  1. jolanda

    Altijd al gedacht!!

    Succes!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>