Overgewicht te baas met danscomputerspel

De staat West-Virginia in Amerika heeft de meeste dikke kinderen. Daarom zijn scholen in die staat van plan het probleem van overgewicht bij kinderen aan te pakken. Met een danscomputerspel. Het gaat om het spel Dance Dance Revolution. In tegenstelling tot vele computerspellen zit je niet op de bank, maar sta je te dansen op een speciale mat. De staat heeft 765 scholen en heeft elke school uitgerust met een Dance Dance Revolution machine.

Voordat al die machines zijn neergezet, is er wel uitgebreid onderzoek gedaan. Tijdens het onderzoek moesten 50 kinderen tussen de zeven en twaalf met overgewicht elke werkdag een half uur het spel spelen. Het maakte niet uit wat de kinderen aten. In de 24 weken dat het onderzoek duurde, werden de kinderen niet dikker. Ook de kans op hartziekten en diabetes nam af. ‘ Sinds de kinderen het dansspel hebben gespeeld, is hun interesse in andere sporten nu ook gewekt,’ aldus Emily Murphy van het onderzoeksteam.

Foto: Nu.nl

Lees ook:Voetbal en dans op de Cruijff Courts
Lees ook:Recordpoging dansen, meedoen?
Lees ook:Beeld je phd-onderzoek uit in dans
Lees ook:De strijd tussen de dansgames is begonnen
Lees ook:‘Vrouw danst aantrekkelijker als ze vruchtbaar is’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>