Verkleedpartijtje bij auditie Dirty Dancing

Zijn jullie ook naar de auditie van Dirty Dancing geweest? Ik was van de partij, terwijl ik niet eens kan zingen! Maar goed twee dagen van tevoren hoorde ik dat ik uitgenodigd was. Lekker kortdag dus, maar gelukkig kon ik wel. We moesten gekleed gaan in de sfeer van Dirty Dancing: zomers, vrolijk, lichte kleuren en puur. Snel mijn kledingkast overhoop gehaald. Ik had geen enkele lange wijde Dirty Dancing-achtige jurk. Dan maar in een broek.

En ja hoor, bijna iedereen had een jurk aan.. Ik viel dan in ieder geval op, maar of dat positief was.. Ik heb in ieder geval mooie jurken voorbij zien komen. De ene nog meer Dirty Dancing dan de ander. Ik waande me er werkelijk in de jaren 60. Met zo’n 39 andere Dirty Dancing wannabe’s stond ik daar latin ballroom en jazz-pasjes na te doen. De leraar hield het nog simpel, zodat we onszelf konden laten zien. Nou, de pasjes waren ingewikkeld genoeg. En op de muziek was het al helemaal moeilijk! Het moet er heel debiel uit hebben gezien bij mij.

Hoe erg was het toen we per vieren moesten gaan dansen… Maar goed we hebben alles gegeven en eventueel zelf geïmproviseerd als we het niet meer wisten. En we konden genieten van diegenen die het wél konden. Bij sommige was duidelijk te zien dat ze al jaren latin ballroom dansten. Dus zij zouden het nog wel kunnen worden.

Maar helaas, voor 39 auditanten hield hier het Dirty Dancing avontuur op. Één jongeman was de gelukkige die door ging naar de volgende ronde. Gefeliciteerd! Bij andere auditierondes gingen er ook niet meer dan drie door naar de volgende ronde. Strenge selectie dus of zijn wij nou zo slecht?

Maar we hebben toch zeker een leuke ervaring gehad, om mee te kunnen doen met dit verkleedpartijtje? En wat vonden jullie van de auditie?

Hieronder nog een filmpje van de einddansscène van de film:

Lees ook:

Musical Dirty Dancing komt naar Nederland

Bubbling Brown Sugar zoekt dansers

Achter de schermen en Idols bij Musical Masterclass

Lees ook:Dit is de top 18 van So You Think You Can Dance 2012
Lees ook:Musical Dirty Dancing komt naar Nederland
Lees ook:Dirty Dancing-actrice wint dansshow
Lees ook:Sneak Preview 1e aflevering So You Think You Can Dance
Lees ook:Veel dansamusement op RTL4

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Verkleedpartijtje bij auditie Dirty Dancing

  1. Kevin

    Ben een liefhebber van Dirty Dancing dus zat al te wachten op dit leuke bericht.
    Heb beide films gezien en vind ze allebei erg anders. De 2e is duidelijk meer van ‘deze’ tijd. Patrick laat in deel 2 zien dat hij nog steeds goed kan dansen.
    De 2e sprak mij meer aan ivm met de prachtige salsa muziek. Leuk om te lezen dat je mee deed aan de auditie….

      /   Reply  / 
  2. Aimee

    Wat leuk dat je hebt meegedaan met de auditie! Interessant om te lezen hoe het daar aan toegaat. En op de foto heeft ze ook een broek aan, dus dat is toch ook wel Dirty Dancing stijl, of heb je expres die foto uitgezocht?

      /   Reply  / 
  3. Tanja

    Hopelijk ben je nu een leuke ervaring rijker!
    Jammer geen eigen foto’s van deze auditie.

      /   Reply  / 
  4. Frank

    Jammer dat je niet een ronde verder bent gekomen. Ik had graag een verslag over jouw zangkunsten gelezen…

      /   Reply  / 
  5. moderator

    ik heb inderdaad deze foto uitgekozen…
    haha, mijn zangkunsten… jammer maar helaas… en ik ben zeker een ervaring rijker. En het is inderdaad jammer dat ik geen fototoestel had meegenomen, maar ja, de vraag was of ik wel foto’s zou mogen maken…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>