Sneak Preview 1e aflevering So You Think You Can Dance

Foto: Dansen.blog.nl

Zondag start het vijfde seizoen van SYTYCD! Gisteravond kreeg een zaal vol fans, oud-deelnemers en natuurlijk de juryleden alvast de eerste aflevering te zien tijdens het première-event in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. Wij waren erbij en we lichten alvast een tipje van de sluier op van wat je zondag kunt verwachten:

Zoals jullie van SYTYCD gewend zijn komt er weer een heel scala aan bijzondere dansers voorbij. In de eerste aflevering zijn dat onder andere een atlete met héél lange benen, een Indonesische junglekoning in tribal klederdracht, de Nederlandse vice jeugdkampioenen ballroom en latin, een bubblegum-hiphoppende broer en zus, een bekende uit The Ultimate Dance Battle, een ster uit Sunday Night Fever en een bijzonder laatkomertje. En gewoon een paar hele goede dansers en danseressen die absoluut een plek in de top 18 verdienen.

Nieuw aan dit seizoen is dat de choreo-ronde is afgevallen, na de auditie worden de deelnemers dus naar bootcamp of terug naar huis gestuurd. Op één danser na, want elke dag is er één ticket direct naar de tweede bootcamp in New York te verdienen. Dat gebeurt door middel van de callback-ronde.

Aan het eind van de auditiedag worden alle bootcampdansers teruggeroepen voor de jury. De jury kiest de beste 5 dansers uit die nog een choreografie van Roy Julen zullen opvoeren. Wie dat het beste doet, wint het ticket naar New York en mag de eerste bootcamp in Arnhem dus overslaan.

Jurylid Ish vertelde aan Dansenblog dat deze nieuwe optie heel goed is bevallen:  “Je voelt dat er een andere energie komt. Ze strijden voor iets ongelooflijks, ze gaan echt voor dat ticket dansen.” Euvgenia Parakhina vond het ook een erg leuk element: “Het was heel spannend. We moesten als jury scherper en harder zijn. Maar we hebben een getraind oog en we konden goed inschatten wie het ticket echt waard was.”

Wie het directe ticket heeft gewonnen, zal ik een verrassing houden tot zondag. Het is in elk geval de moeite waard om te kijken, want het gaat om een prachtige danser(es)! Aanstaande zondag 2 september dus, tussen 20.00 uur en 21.30 uur op RTL5.

 

De juryleden en presentator Dennis Weening op het SYTYCD première-event. Foto: Dansen.blog.nl

 

Lees ook:Bootcamp So You Think You Can Dance: It’s a wrap!
Lees ook:So You Think You Can Dance weer van start
Lees ook:Vita wint eerste ticket naar New York in So You Think You Can Dance
Lees ook:Audities So You Think You Can Dance 2012 : It’s a wrap!
Lees ook:Wat is er nieuw aan So You Think You Can Dance 2012?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>