Jan Kooijman ambassadeur dance4life

jan kooijman dance4lifeJan Kooijman stapt in hetzelfde schuitje als de mooie Doutzen Kroes. Deze week werd namelijk bekend dat ook hij ambassadeur wordt van dance4life, de organisatie die jongeren inspireert om in actie te komen tegen hiv en aids. Het jurylid van So You Think You Can Dance gebruikt zijn populariteit en bekendheid om Nederlandse jongeren bewust te maken van van de wereldwijde aidsproblematiek.

Jan Kooijman: “Mijn link met dance4life is heel logisch. Ik heb zelf jarenlang gedanst en ben jurylid bij hét programma waar het allemaal om dans draait. Ik zie wat dans los kan maken in mensen en vind het te gek dat dance4life deze positieve energie gebruikt om jongeren wereldwijd in actie te laten komen tegen hiv en aids.”

Bijdragen aan bewustwording
Jan Kooijman gaat direct aan de slag als ambassadeur. Afgelopen zaterdag verzorgde hij in de studio van het Scapino Ballet Rotterdam al een workshop om twee Kunstbende-dansgroepen klaar te stomen voor het dance4life event. Het event, dat op 27 november plaatsvindt in Ahoy Rotterdam, is de afsluiting van het scholenproject van dance4life. Ook in de 26 andere landen waar dance4life actief is wordt op dat moment het project met een event afgesloten. Via satelliet worden de tienduizend jongeren in Nederland verbonden met nog eens tienduizenden jongeren wereldwijd.

Middels diverse media-optredens zal Jan in de aanloop naar het dance4life event en Wereld Aids Dag (1 december) aandacht vragen voor het doel van dance4life. “Ik hoop dat ik jongeren in Nederland bewuster kan maken van de wereldwijde aidsproblematiek. En van het feit dat het niet alleen een ver-van-je-bed show is, maar ook in Nederland nog wekelijks enkele jongeren geïnfecteerd raken met hiv. Ik ben blij dat ik mijn bekendheid kan gebruiken om bij te dragen aan die bewustwording.”, aldus Jan Kooijman.

Rolmodellen
Jan Kooijman sluit zich aan bij het rijtje huidige ambassadeurs van dance4life. Onder andere Doutzen Kroes, Fedde le Grand, Nikkie Plessen, The Partysquad en Barry Paf zetten zich al in voor de organisatie. Het ambassadeurschap van deze rolmodellen is voor dance4life van groot belang om jongeren te inspireren om in actie te komen tegen de wereldwijde hiv- en aidsproblematiek.

Lees ook:Doutzen Kroes geeft startsein dance4life campagne 2010
Lees ook:Bijna 3,5 ton opgehaald bij Dance4Life Event
Lees ook:Danscomputer tegen aids
Lees ook:Win een chatsessie met Doutzen Kroes
Lees ook:Barry Paf dances for life!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>