Bijna 3,5 ton opgehaald bij Dance4Life Event

Afgelopen zaterdag stond het Rotterdamse Ahoy geheel in het teken van het statement tegen aids, tijdens het dance4life event 2010. Erica Terpstra, lid van de internationale raad van advies van dance4life, gaf het startschot van het evenement: “Ik word hier zo blij van. Dit is de toekomstige generatie die er in gelooft dat zij met de kracht van hun jeugd de wereld kan veranderen. Dat doet dance4life. Top!” De 10.000 scholieren in Nederland stonden live in verbinding met nog eens tienduizenden leeftijdsgenoten in onder andere Argentinië, Barbados, Mexico, Moldavië, Spanje, Turkije, Verenigde Staten en Zambia. Zij dansen gezamenlijk de ‘drill’, de wereldwijde dance4life dans, en maakten zo een statement tégen aids.

Schools4life
Het dance4life event was de afsluiting van schools4life, het scholenproject van dance4life waaraan in Nederland 80 middelbare scholen deelnamen. Het evenement was exclusief toegankelijk voor de scholieren die afgelopen maanden deelnamen aan schools4life en met hun acties geld inzamelden voor projecten van STOP AIDS NOW! in ontwikkelingslanden. Tijdens de bekendmaking van het inzamelingsresultaat maakte Doutzen Kroes bekend dat er in totaal 347.543 euro was opgehaald en dat de leerlingen van Winkler Prins uit Veendam met 44.078 euro het hoogste bedrag bij elkaar gehaald hadden. Om de feestvreugde compleet te maken liet het Ministerie van Buitenlandse Zaken weten dit bedrag nog eens te verhogen met 150.000 euro.

Doutzen Kroes, Fedde le Grand, Don Diablo en The Partysquad
Doutzen Kroes bedankte de leerlingen vanaf het podium voor hun inzet van de afgelopen maanden: “Ik wil iedereen hier bedanken. Het is echt geweldig dat jullie in actie zijn gekomen. Stuk voor stuk hebben jullie hier geld ingezameld. Ik ben echt enorm trots op jullie!”
Onder meer Fedde le Grand, Don Diablo en The Partysquad traden belangeloos op tijdens het event. De presentatie was in handen van Giel Beelen, Nikkie Plessen en Horace Cohen.

Lees ook:Jan Kooijman ambassadeur dance4life
Lees ook:Danscomputer tegen aids
Lees ook:Doutzen Kroes geeft startsein dance4life campagne 2010
Lees ook:Barry Paf dances for life!
Lees ook:Win een chatsessie met Doutzen Kroes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>