Menselijke figuren

Zaterdag 6 januari komt Dance Works Rotterdam naar Leiden om de dansvoorstelling ‘Human Figures/Das Wohltemperierte Clavier’ neer te zetten. Ton Simons choreografeert delen uit Johann Sebastian Bach’s ‘Das Wohltemperierte Clavier’. De dans volgt nauwkeurige berekeningen zonder saai te worden. In ‘octet’ dansen vier paren in een patroon die ontstaan is uit een mathematische compositie. Aan de ene kant zitten er strakke lijnen in de choreografie van scherpe lijnen van gestrekte armen en hoge benen. Aan de andere kant is er tederheid te zien, door omarmingen. Voorafgaand aan de voorstelling is er een voorbespreking om 19.30. Deze bespreking is kosteloos voor bezoekers van de Leidse Schouwburg.

Dance Works Rotterdam is een eigentijds repertoiregezelschap, gevestigd in Rotterdam. Het dansgezelschap presenteert voorstellingen door heel Nederland en buitenland. Het gezelschap verlegt de grenzen van de fysieke, muzikale en ruimtelijke bewegingsmogelijkheden met pure dans.

Voor meer informatie: www.leidseschouwburg.nl of 071-516 38 88

Foto: Dance Works Rotterdam, choreograaf Ton Simons, dansers: Sara Erens en Kim Savéus

Lees ook:Dansen bij Dance Works Rotterdam
Lees ook:Dansers gezocht voor dancemob!
Lees ook:Dance Works zoekt Rotterdam’s Best Dance Video
Lees ook:Audities Dance Works
Lees ook:Anatomica debuut Gingras bij Dance Works

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>