Nieuwe zaal waar je ín de voorstelling zit

Dans staat volop in beweging. Er ontstaan continu nieuwe dansvormen. Ook de schouwburgen waar we dansvoorstellingen kunnen aanschouwen, veranderen. Zo is de schouwburg in Eindhoven vernieuwd en heeft het een moderne zaal met moderne snufjes. Binnenkort opent Eindhoven de gerenoveerde schouwburg, onder de naam Parktheater, met een groots openingsprogramma. Om alle mogelijkheden van de nieuwe zalen te tonen is speciaal in de Philipszaal de openingsvoorstelling ‘Dreamin’ in the park with Alice’ gemaakt. Er is volop dans, acrobatiek en theater te zien. En het publiek staat er middenin. Verder zullen er nog vijf speciaal geproduceerde (wereld)premières opgevoerd worden. Zo zal het Nederlands Danstheater I en II samen een voorstelling ten tonele brengen in de opgeknapte NRE-zaal.

De trots van de schouwburg is de Philipszaal, omdat de zaal grenzeloos is te gebruiken. Over de hele lengte van de zaal zitten decortrekken en kraanbanen. De tribune van 500 plaatsen kan ook gemakkelijk helemaal ingeschoven worden, zodat de theatermaker bepaalt waar het podium is en waar het publiek kan gaan zitten. Doordat de zaal aan het buitenterrein grenst, kan het publiek zowel van binnen naar buiten als andersom de voorstelling ervaren.

De openingsweek is van 16 tot met 21 januari.

Voor meer informatie zie: www.schouwburgeindhoven.nl/

Foto: Parktheater

Lees ook:Parktheater met technische hoogstandjes geopend
Lees ook:Workshop van Emio Greco
Lees ook:Iris van Herpen ontwerpt voor Linning
Lees ook:Conny Janssen Danst sluit tournee af met dansevenement ZOUT XL
Lees ook:Stamp- en dansspektakel uit Zuid Afrika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>