Iris van Herpen ontwerpt voor Linning

synthetic twinIn hoeverre ben je ‘één’ als je twee hoofden hebt en je lichaam twee gedachtewerelden herbergt? De nieuwste voorstelling van choreografe Nanine Linning: Synthetic Twin voert de toeschouwer mee naar een surrealistische wereld van visuele beelden op meeslepende barokmuziek van Händel, Scarlatti, Pergolesi en Purcell. Centraal staat de Siamese tweeling, als metafoor voor samen één en onafscheidelijk zijn. Mode en dans versmelten in Synthetic Twin, de jonge ontwerpster Iris van Herpen onwierp de kostuums.

Voor Synthetic Twin werkt Linning samen met Iris van Herpen (1984). Deze jonge mode-ontwerpster staat voor een avantgardistisch couturebeeld met een futuristische ondertoon. Ze experimenteert met ongebruikelijke materialen en vormen en zoekt naar uitersten, waardoor een nieuwe, grensverleggende wereld ontstaat. In de internationale modewereld creëerde Iris van Herpen collecties voor de International Fashion Week London, Parijs en Amsterdam. Ook ontwerpt ze looks voor artiesten als Björk en Lady Gaga.

Synthetic Twin gaat op 26 oktober in première in het Parktheater te Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week, van 23 t/m 31 oktober, is daar ook een tentoonstelling en film te zien van het werk van Iris van Herpen.

Meer informatie: www.parktheater.nl

Lees ook:Workshop van Emio Greco
Lees ook:Nieuwe zaal waar je ín de voorstelling zit
Lees ook:Exit voor topentertainer Sinerjey en comeback girl Iris in SYTYCD
Lees ook:Dans inspireert modehuis Chloé
Lees ook:NDT-danseres genomineerd voor internationale dansprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>