Meelwormen vreten spitzen Introdans aan

Attack of the worms! Ruim 100 paar spitzen van Introdans zijn verloren gegaan, doordat ze zijn aangevreten door hongerige meelwormen. Volgens een woordvoerder van het gezelschap gaat het om een financiële strop van misschien wel 10.000 euro…

Dikke pech dus voor het Arnhemse dansgezelschap. Tijdens een inspectie van het kostuumatelier werden de aangevreten dansschoenen ontdekt. Blijkbaar zijn de krioelende wormpjes dol op de lijm die in de neus van de spitzen zit.

Hoe de meelwormen bij de spitzen terecht zijn gekomen, is nog niet te zeggen, maar mogelijk zijn er een aantal ‘besmette schoentjes’ meegekomen met een zending spitzen uit het buitenland. Naar aanleiding van deze berichten heeft het Nationale Ballet in Amsterdam ook maar direct een grote controle uitgevoerd.

Gelukkig had Introdans nog een grote doos spitzen op voorraad liggen waar de wormen nog niet aan begonnen waren, dus de voorstellingen van het gezelschap kunnen gewoon doorgaan.

En inmiddels kunnen ze er ook om lachen. Op twitter roept Introdans op om de volgende zin af te maken: “Twee balletschoenen worden aangevreten door meelwormen. Zegt de een tegen de ander…”

Lees ook:Introdans danst ‘Oorlog & Vrede’ in het kader van herdenkingen
Lees ook:Choreografe Lucinda Childs te gast op Open Dag Introdans
Lees ook:Introdans danst op symposium Genees en Kunst
Lees ook:Kijkje achter de schermen bij Introdans
Lees ook:Dansen in de Bijenkorf met Introdans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>