Geen reclame tijdens ijsdansshows

Lachen. Die ijsoorlog tussen de twee zenders wordt steeds grappiger. Tijdens de eerste anderhalf uur durende live-uitzending was er nauwelijks reclame te zien bij beide zenders. SBS6 en RTL4 stelden de reclameblokken zo ver mogelijk uit, om te voorkomen dat de kijkers naar de andere ijsshow gingen zappen en dan daar bleven hangen. Nu ja, dat is wel fijn voor de kijkers. Eindelijk geen eindeloze lange reclameblokken.

Paul Romer van RTL4, producent van Dancing on Ice legt uit waarom er zolang gewacht werd met het eerste reclameblok: ‘We zagen donderdag dat kijkers weggingen in het eerste reclameblok en pas weer terugkwamen toen bij SBS de commercials begonnen. Vrijdag hebben we bewust gewacht tot zij begonnen met de reclames. Maar zij deden precies hetzelfde. Het gaat nu echt hard tegen hard.’ De beide zenders houden elkaar duidelijk in de gaten.

SBS heeft nog steeds de meeste kijkers. Vrijdag keken er ruim 1,2 miljoen kijkers naar Sterren dansen op het IJs van SBS6. Dancing on Ice van RTL4 moest het doen met 968.000 kijkers. ‘Wij maken er meer een feestje van’, verklaart Tina Nijkamp, programmaleider van SBS6. De meeste mensen vinden de gezelligheid van SBS6 leuker. Het is ook duidelijk te zien dat iedereen er lol in heeft.

Bij RTL4 moesten vrijdag de twee onbekende het tegen elkaar opnemen wie toegevoegd wordt aan de wedstrijd met de sterren. De onbekende Anthony won van de onbekende Cindy. Hij zou het volgens mij nog best ver kunnen schoppen met zijn dansachtergrond. Ik ben wel benieuwd hoe het hem vergaat op kunstschaatsen in plaats van ijshockeyschaatsen. Bij SBS6 mocht Dries Roelvink met partner Elvira toch blijven, ondanks het lage punten wat hij van de jury ontving. Elle daarentegen moest de show verlaten.

De shows van SBS zijn trouwens ook op internet te bekijken (www.sterrendansenophetijs.nl). Misschien hoeven we dan niet te kiezen tussen de twee zenders, maar kunnen we er één in de herhaling zien.

Foto: ANP

Lees ook:Geen ijsdansoorlog meer wat betreft RTL
Lees ook:IJsdansoorlog: de laatste creatieve uitspattingen
Lees ook:IJsdansoorlog nu echt begonnen
Lees ook:IJsdansoorlog: afgelopen?
Lees ook:RTL verliest weer in ijsstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>