Dikke ballerina’s gewild in ‘Big Ballet’

Als we aan een balletvoorstellingen denken, zien we de magerste danseressen over het podium bewegen. Niet bij het Russische ‘Big Ballet’. De magerste weegt er honderd kilo. Gewicht verliezen is uit den boze want dan lig je eruit. Het podium draagt zo’n twee ton als alle zwaarlijvige danseressen dansen. Desondanks heeft ‘Big Ballet’ een succesvolle tournee met Tsjaikovsky’s ‘Zwanenmeer’ achter de rug.

De dikke ballerina’s dansen dezelfde choreografien als hun graatmagere collega’s, maar in de kleedkamer ruikt het naar fastfood. Vette hamburgers en XL-porties friet. Wat ze eraf dansen, moet er zeker weer bij eten. Een ander verschil is dat de dames van ‘Big Ballet’ geen professionals zijn, maar ze trainen toch wel drie keer per week om soepel te blijven en sommigen zijn ook echt lenig. De danseressen hebben er allemaal nog een fulltime job naast. Zo zijn er dokters, verpleegster en ingenieurs.

De big ballerina’s hebben geen last van complexen. ‘Ik schaam me niet om wie ik ben’, zegt Tatiana Gladkih. Het publiek ligt regelmatig in een deuk tijdens de voorstelling. ‘We verwachten ook dat de mensen lachen als we iets grappigs vertonen.’ Dat gebeurt vooral in de tweede helft van het programma als de vrouwen met superslanke mannen dansen.

Zie filmpje: http://abcnews.go.com/WNT/International/story?id=2999487&page=1

Lees ook:

Dansfilm Center Stage op Belgische tv

Gsm-signalen verbannen uit Russisch theater

Nieuw dansgezelschap op Cran Canaria

Foto: ABC News

Lees ook:WTF een nieuwe move: the cockspin!
Lees ook:Festivalblog #Julidans: Wie komt er voor Julidans in beweging?
Lees ook:Zwanen mogen niet landen op het Binnenhof
Lees ook:Demonstratie tegen ballerina
Lees ook:Zwanenmeerballerina’s dansen in het zwart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>