Onkruid in Amsterdam Oost

Poolse Vis speelt Thee - Fringe Festival 2010Op 2 oktober 2010 vindt in Amstedam Oost het Onkruid Festival plaats. Binnen dit initiatief van krakers en niet-krakers openen zeven kraakpanden gratis hun deuren voor jonge veelbelovende theatermakers, dansers, muzikanten en andere performers. Het publiek kan via een route langs de huizen lopen en voorstellingen van ongeveer 30 minuten zien. Het gratis toegankelijke Onkruid Festival is op het internet te vinden op Facebook. Het programma wordt ook daarop bekend gemaakt. 

Op de drempel van het ingaan van de anti-kraakwet wil het Onkruid Festival duidelijk maken dat creativiteit gedijd bij vrijheid in wonen, denken en levensstijl: “Wij willen een positief geluid laten horen vanuit de cultuurwereld en vanuit de buurt. Wij krakers en niet-krakers, zijn van mening dat er vrije ruimte nodig is om te creëren en dat niet vergeten moet worden dat door de kraakbeweging veel culturele initiatieven zijn ontstaan.” Juist door de deuren te openen van deze kraakpanden wordt de buurt geopend. Verspreid door Amsterdam Oost staan de panden zowel in de zogenaamde probleemwijk Transvaalbuurt als de meer welvarende Oosterparkbuurt. Amsterdam Oost laat zien wat het in huis heeft.

Alle deelnemende artiesten doen gratis mee en komen zowel uit de kraakbeweging als daar buiten. Denk hierbij aan de band Amarins & Le gatte Negre, het fysieke theaterduo Poolse Vis, danseres Sophia Maria en poëet Sieger Baljon.

Lees ook:Bollywood dansen in Paradiso
Lees ook:Live video uitzending Romeo&Julia op het Schouwburgplein
Lees ook:Acrobatiek en dans bij Mundial Xplore
Lees ook:Programma muziek- en dansfestival Mundial bekend
Lees ook:Amsterdamdans nieuw festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>