Frederic verslaat Vivian in finale So You Think You Can Dance

Foto: Bob Karman

De 19-jarige Frederic De Smet uit het Belgische Eeklo is de winnaar van SYTYCD 2012. In een spannende finale versloeg hij juryfavoriet Vivian Gomez Cardoso. Eerder in de finale waren b-boy Denden en hiphopper Kalila al afgevallen.

Wie er aan het begin van het vijfde seizoen had gezegd dat Frederic het programma zou winnen, hadden we waarschijnlijk hard uitgelachen. De jonge Belg was in zijn eerst auditie met de hakken over de sloot door. In een duet met zijn ex-vriendin maakte hij op ons nog niet veel indruk, niet als solist en ook niet als partner.

Maar in de bootcamps in Arnhem en New York rolde hij daarna toch makkelijk door en zagen we dat hij snel leerde. In de liveshows kwam Frederic pas echt tot zijn recht. Hij bleek een geweldige partner en pakte elke dansstijl ontzettend snel op. Je zag hem iedere week beter en beter worden, precies waar het in SYTYCD om draait.

In de halve finale danste Frederic samen met Vivian het mooiste stuk van het seizoen, een choreografie van Roy Julen. Vanaf dat moment wisten we dat het in de finale tussen deze twee dansers zou gaan. Alleen de solo’s van Frederic haalden het niet bij die van de sterke Vivian…

Frederic en Vivian dansen de rumba. Foto: Bob Karman

Maar daar heeft het publiek hem in de finale niet op afgerekend. Hij danste een heerlijke rumba met Vivian, een mooie hiphop met Kalila en tenslotte een explosieve choreografie van Vincent Vianen, waarin hij de battle met Denden aanging. (zie video)

Gefeliciteerd Frederic: een echte allround danser en nu dus bekroond tot de beste van de lage landen. Frederic wint 25.000 euro cash en een dansopleiding in het buitenland.


Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Publiek stemt Eliane en Remy naar huis in So You Think You Can Dance
Lees ook:Halve finalisten SYTYCD bekend: Vita en Arno vallen af
Lees ook:Davinia en Delano halen finale SYTYCD net niet
Lees ook:SYTYCD Theatertour: best of the best op de bühne
Lees ook:Exit voor Inge & Hessel in So You Think You Can Dance

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frederic verslaat Vivian in finale So You Think You Can Dance

  1. Greta

    De vier laatsten hadden allemaal moeten winnen, voor mij was Vivian perfect, maar Frederik, man man, mijn hart ging voor jou uit!!!
    Je verdient het, nen dikke proficiat!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>