Jan Kooijman: “Gewoon gaan als een malle!”

Foto: Dansen.blog.nl

Met een perskaart om de nek stond Dansenblog gisteravond tussen SBS Shownieuws, het AD en een paar brutale paparazzifotografen om de jury van So You Think You Can Dance te interviewen over het nieuwe seizoen. Jan Kooijman vertelde ons hoe hij als jurylid te werk gaat in het programma en wat hij van de nieuwe opzet vindt.

Jan Kooijman: “Het gaat er voor mij om dat dansers mij weten te raken. Daar baseer ik mijn oordeel op . Als ik een hele grote glimlach op mijn gezicht krijg, of als ik een beetje stil val door een danser, als ik het gevoel krijg dat mensen hun hart achterlaten op de dansvloer, dan is het een goede auditie.

Dat is misschien een cliché-achtige uitspraak, maar het is wel echt te zien aan een auditie. Als mensen te voorzichtig zijn, dan is dat meestal niet zo’n hele goede auditie. Dat zal niet meteen betekenen dat je afvalt, want we kunnen je nog wel doorlaten, maar de audities die mij het meeste raken zijn de mensen die gewoon gààn als een malle! Ik zal altijd kiezen voor de passie boven de danskwaliteiten. Daar moet een optreden mee beginnen en eindigen.”

Dan Karaty maakt een foto van Jan Kooijman en zijn fans. Foto: Dansen.blog.nl

Met de komst van The Ultimate Dance Battle zien we steeds vaker voormalige deelnemers uit SYTYCD terugkeren op tv. En andersom ook, er hebben dit jaar een aantal bekende dansers uit TUDB auditie gedaan voor SYTYCD. Wordt Jan daardoor beïnvloed, als dansers al eerder hebben laten zien dat ze veel aankunnen? “Ik ken TUDB eigenlijk niet zo goed,” lacht hij. “Ik hoor dan wel vaak van Dan dat ze al ervaring hebben, maar voor mij zijn het nieuwe dansers.”

Het nieuwe element aan seizoen 5, dat de allerbeste dansers gelijk door mogen naar de bootcamp in New York, is Jan goed bevallen. “Ik vond het erg goed werken, net als het ontbreken van de choreografieronde. Het brengt iets leuks en iets nieuws in het programma. Het maakt het spannender voor de dansers, er is voor hen iets extra’s om nog meer hun best voor te doen.

Het was wel even wennen voor ons als jury, want het maakt het een stuk moeilijker. Je zal zien in de uitzending hoe het precies in z’n werk gaat. We baseren ons niet alleen op één enkele auditie, we hebben iets meer informatie om onze keuze op te baseren. Ik kan er natuurlijk niet te veel over zeggen, maar over het algemeen zijn we niet teleurgesteld in de mensen die rechtstreeks naar New York gingen!”

Jan Kooijman wordt geïnterviewd door Shownieuws. Foto: Dansen.blog.nl

Lees ook:‘The (ultimate dance) battle is on’ in So You Think You Can Dance
Lees ook:Vita wint eerste ticket naar New York in So You Think You Can Dance
Lees ook:Jong geleerd…
Lees ook:Sneak Preview 1e aflevering So You Think You Can Dance
Lees ook:Hiphopper Remy grijpt derde New York-ticket in SYTYCD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>