‘The (ultimate dance) battle is on’ in So You Think You Can Dance

De tweede aflevering van So You Think You Can Dance werd gedomineerd door bekende dansers uit The Ultimate Dance Battle. Publiekslievelingen Denden en Rory begonnen hun eigen SYTYCD-battle al voordat ze goed en wel auditie hadden gedaan, maar waar twee honden vechten om een been… was het uiteindelijk modern jazz-danseres Sarah Mancini die er met het ticket naar New York vandoor ging.

Het niveau van de dansers in de tweede aflevering lag over het algemeen een stuk hoger dan vorige week. En dat vond de jury ook, ze kwamen superlatieven tekort in hun commentaren. De auditie van breakdancer Gavin was volgens Ish ‘de beste auditie die hij had gezien’. Maar vlak daarna kwam hiphopper Ray, waarvan Dan Karaty weer zei dat het ‘the best audition yet’ was. En toen moesten de TUDB-dansers nog komen.

Sarah Mancini, die we kennen uit het winnende Team Vincent, danste een prachtige auditie op Lego House van Ed Sheeran. Jan Kooijman vond dat er weinig dansers zo goed waren als zij en ze kreeg dan ook gelijk te horen dat ze kans maakte op het felbegeerde New York ticket.

B-Boys Denden (Team Thom) en Rory (Team Min Hee) lieten zien dat breakdancers veel meer kunnen dan rondjes draaien op hun handen en hoofd. Ze hebben allebei veel nieuwe stijlen geleerd tijdens hun deelname aan The Ultimate Dance Battle en gebruikten die ervaring in hun audities.

Rory werd niet teruggeroepen voor de callback-ronde, al had hij daar naar mijn mening zeker thuisgehoord. Denden mocht wel terugkomen, samen met Sarah, hiphopper Ray en de moderne danseres Ilse (wie dacht er bij haar auditie nog meer gelijk aan Rooney Mara/Lisbeth Salander??).

Deze top vier danste in de callback-ronde een mooie moderne choreo van Roy Julen, waarin ook ruimte was voor eigen inbreng. En daar pakte Sarah haar moment. Dat zag de jury ook en ze stuurden de mooie Vlaamse direct door naar bootcamp in New York.

Wat vond jij van de tweede aflevering? En wie verwacht je in de liveshows terug te zien?

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook!

Lees ook:So You Think You Can Dance: Tijd voor bootcamp!
Lees ook:Hiphopper Remy grijpt derde New York-ticket in SYTYCD
Lees ook:Vita wint eerste ticket naar New York in So You Think You Can Dance
Lees ook:Frederic verslaat Vivian in finale So You Think You Can Dance
Lees ook:Dit is de top 18 van So You Think You Can Dance 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘The (ultimate dance) battle is on’ in So You Think You Can Dance

  1. Pingback: Hiphopper Remy grijpt derde New York-ticket in SYTYCD | Dansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>