Ophef over Dance for your life in SYTYCD

Twitter ontplofte bijna toen gisteravond de uitslag van liveshow 3 van So You Think You Can Dance bekend werd gemaakt. De drie koppels die het minste stemmen van het publiek hadden gekregen, waren vrijwel allemaal potentiële finalekandidaten. Uiteindelijk koste dit Sarah & Niels de kop.

Dat Sarah & Niels een Dance 4 your life moesten dansen, hadden wij eerlijk gezegd wel verwacht. Uit onze poll bleek al eerder dat zij niet heel goed lagen bij het publiek, ze kregen slecht 2% van de stemmen van onze lezers. Dat ze er ook uit zouden vliegen, is een ander verhaal… Dat kwam door de ijzersterke kandidaten die onverwachts ook in de Dance 4 your life terecht kwamen.

Naast Sarah & Niels kreeg ook superkoppel Vita & Frederic te weinig stemmen, en vreemd genoeg stonden ook Kalila & Delano in de Dance 4 your life. Terwijl dit laatste koppel deze week nog de grote winnaar van onze poll was, net als vorige week Vivian & Denden, die toen ook de Dance 4 your life in werden gestemd.  Nadat deze uitslag bekend werd gemaakt, zagen we op twitter een explosie aan berichten van fans die het onterecht en oneerlijk vonden en zich afvroegen hoe dit mogelijk was.

Onze theorie: de kijkers denken dat hun favoriete koppel zo populair is, dat ze toch al genoeg stemmen krijgen, en laten hun eigen telefoon dus even lekker liggen. Of ze verwachten dat de jury deze favorieten toch wel redt. Dat deed de jury dan ook, maar wel ten koste van Sarah en Niels.

Hoe zit het dan met de koppels die wel direct doorgingen naar liveshow 4? Eigenlijk hadden de meesten gewoon heel goed gedanst! Alleen Davinia & Remy kregen wederom een lading kritiek over zich heen van de jury. Dat heeft hen waarschijnlijk een heleboel ‘troost-stemmen’ opgeleverd.

Maar eerlijk is eerlijk, het gaat in deze show niet om de beste danser maar om de favoriete danser bij het publiek. Dat Sarah en Niels niet zo veel fans hadden, was vorige week ook al duidelijk, toen stonden ze al in de Dance for your life. Helaas, want ze hebben genoeg talent om het heel ver te schoppen. Maar om SYTYCD-Annemiek te citeren: ‘TV can be your friend, it can also be a bitch’.

Wat vond jij van de tweede liveshow? Laat het ons weten! Stem op de poll voor jouw favoriete koppel:

Wat is na liveshow 3 jullie favoriete koppel?

  • Davinia & Remy (43%)
  • Kalila & Delano (32%)
  • Vita & Frederique (12%)
  • Vivian & Denden (7%)
  • Iris & Arno (4%)
  • Sinerjey & Eliane (2%)
Loading ... Loading ...

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Exit voor Inge & Hessel in So You Think You Can Dance
Lees ook:Poll: ‘Girls on top’ in So You Think You Can Dance
Lees ook:Bepaal zelf wat er vanavond gebeurt in de SYTYCD-liveshow
Lees ook:Exit voor topentertainer Sinerjey en comeback girl Iris in SYTYCD
Lees ook:Dit is de top 18 van So You Think You Can Dance 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ophef over Dance for your life in SYTYCD

  1. Pingback: Exit voor topentertainer Sinerjey en comeback girl Iris in SYTYCD | Dansen

  2. Pingback: Poll: ‘Girls on top’ in So You Think You Can Dance | Dansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>